Van’da Alabalık Üretimi Artıyor

Van’da Çiftlik Balıkçılığı Teşvik Ediliyor

Van’da Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında sağlanan teşviklerle sayıları artan tesislerde yılda 4 bin ton alabalık üretimi yapılıyor. Van Gölü’nde yaşayan inci kefali sayesinde balıkçılığın önemli bir geçim kaynağı haline geldiği kentte, devletin sağladığı desteklerle çiftlik balıkçılığı da gelişiyor.

Gürpınar, Çatak, Erciş, Muradiye ve Bahçesaray ilçelerindeki akarsu ve barajlara kurulan alabalık üretim tesisleri, bölgenin ekonomik kalkınmasına ve balıkçılığın gelişmesine katkıda bulunuyor. Tarım ve Orman Bakanlığınca Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında sağlanan hibe desteklerle kurulan tesislerde yıllık yaklaşık 4 bin ton alabalık ve 45 milyon alabalık yavrusu üretiliyor.

Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürü Bünyamin Hakan, ilde uygulanan devlet teşvikleriyle balık üretiminin her geçen gün yaygınlaştığını ifade etti. Kentin inci kefali ve alabalık potansiyelini korumak amacıyla yapılan çalışmalara değinen Hakan, “Su kaynakları bakımından zengin olan ilimizde devlet teşvikleriyle sayıları artan tesislerde yılda 4 bin ton alabalık ve 45 milyon yavru balık üretiliyor. Son 5 yılda desteklerden faydalanan 405 kişiye yaklaşık 8 milyon 112 bin lira ödeme yapıldı.” şeklinde konuştu.

Bölgede balıkçılığın önemli bir geçim kaynağı haline geldiğini belirten Hakan, “Van Gölü’nün etrafında önemli su kaynaklarına sahibiz. Bakanlığımızın destekleriyle tesislerimizi en iyi noktaya taşıyacağız. Binlerce insanımızın ekmek kapısı olan bu kaynaklarımızı koruyoruz. Gürpınar ilçesindeki bir alabalık tesisine Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında yaklaşık 5 milyon hibe desteği verildi. Üreticilerimizin her zaman yanındayız.” dedi.

Gürpınar ilçesinde 240 ton balık kapasiteli tesisin sahibi Ferdi Öztunç, çevre illerin alabalık ihtiyacını karşıladıklarını ve yılda 240 ton alabalık ürettiklerini belirtti. Öztunç, Tarım ve Orman Bakanlığından aldıkları destekle balıkçılıklarını geliştirmeyi hedeflediklerini ve ekonomiye katkı sunmayı amaçladıklarını vurgulayarak, “Geçen yıl aldığımız yaklaşık 5 milyon lira hibe desteğiyle tesisimizi büyüttük. Hedefimiz daha fazla üretim yapmak.” açıklamasında bulundu.

Related Posts

‘Güven ortamı ekonomiye yarar’

İş dünyası, PKK’nın silahlarını teslim etmesi sürecinin kapsayıcı bir kalkınma zeminini de beraberinde getireceğini değerlendirdi.

Ekonomist Özgür Demirtaş’tan komünist ve sosyalistlere: Ekonomi bilgileri okudukları 3-5 ideolojik manifestodan ibaret; al komünisti vur faşiste

Ekonomist Özgür Demirtaş’tan komünist ve sosyalistlere: Ekonomi bilgileri okudukları 3-5 ideolojik manifestodan ibaret; al komünisti vur faşiste

İş dünyasından “Terörsüz Türkiye” açıklaması

İTO Başkanı Şekib Avdagiç, “Terör örgütü PKK’nın silah teslim sürecinin ardından Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın bugünkü tarihi mesajlarını, iş dünyası olarak Türkiye’nin geleceği için dönüm noktası görüyoruz. Yeni dönemde Musul ve Kerkük’ten İstanbul’a, Şam’dan Ankara’ya, Halep’ten İzmir’e oluşturulan güçlü bağlar hem Türkiye hem bölge ekonomisine yüz milyarlarca dolarlık üretim ve yatırım gücü katacaktır” değerlendirmesinde bulundu.

Otomobil devi üretime ara veriyor

TOFAŞ, Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yaptığı açıklamada, Bursa’daki üretim tesisinde 28 Temmuz – 17 Ağustos 2025 tarihleri arasında üretime geçici olarak ara verileceğini bildirdi.

Emeklilikten sonra sigortasız çalışmanın riskleri neler? Maaş kestirerek çalışmak kimler için avantajlı?

Türkiye’de emekli olduktan sonra çalışmaya devam etmek oldukça yaygın. Ancak uzmanlar uyarıyor: Sigortasız çalışan emekliler ciddi yasal ve ekonomik risklerle karşı karşıya. İş kazası, tazminat, SGK desteği gibi temel haklar sadece sigortalı …

Bir sigara grubuna daha zam geldi

Bir sigara grubuna daha zam geldi