Türkiye’nin “cadılar bayramı”, Koleda gecesi başladı: “Kötü ruhları kovmak” için korku kıyafetleri giyildi

Büyükmandıra Beldesi’nde Korkuyla Başlayan Balkan Geleneği Koleda Etkinliği

Kırklareli’nin Babaeski ilçesine bağlı Büyükmandıra beldesinde, korkutmak temasıyla gerçekleştirilen Balkan geleneği Koleda makyaj etkinliği başladı.

Büyükmandıra Belediyesi tarafından düzenlenen ve bu yıl 7. kez gerçekleştirilen etkinlikte katılımcılar, Kültür Park’ta yer alan stantlarda yüzlerini boyadılar.

Bazı katılımcılar maske takarak ve omuzlarına beyaz çarşaflar alarak etkinliğe katıldılar.

Etkinlik alanında bulunan korkutucu figürlerle fotoğraf çektiren ziyaretçiler, birbirlerini korkutmak için akşamın kararmasını bekliyorlar.

Etkinlik sonrasında katılımcılara kabak tatlısı ikram edilecek.

Etkinliğin organizatörü Ramazan Akcan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bin yıllık bir geleneğin bu yıl 7. kez gerçekleştirildiğini belirtti.

Akcan, Koleda’nın bir Pomak geleneği olduğunu vurgulayarak, “Bu yıl yaklaşık 30 bin yerli ve yabancı katılımcı bekliyoruz. Bu gelenek, Pomaklar tarafından Balkanlardan buraya taşınmıştır. Korku kıyafetleri ve makyajla kötü ruhların uzaklaştırıldığı ve korkutulduğuna inanılan bir Balkan geleneğidir. Bin yıldan fazla bir süredir devam ediyor. Her yıl daha da gelişerek devam ediyoruz. Türkiye’nin çeşitli yerlerinden tur şirketleri buraya yoğun ilgi gösteriyor.” şeklinde konuştu.

İstanbul’dan etkinliğe katılan Serhat Gökay, etkinliğin oldukça keyifli olduğunu belirterek, “Hayatımda böyle eğlenceli bir etkinliğe katılmadım. Koleda etkinliğinin adını uzun süredir duyuyordum ama bir türlü katılamamıştım. Bu yıl buraya gelmeyi başardık ve gerçekten inanılmaz bir yer olduğunu gördük. Eğer gelmeyi düşünen ya da merak eden varsa kesinlikle gelmeli. Ben böyle bir eğlence anlayışıyla daha önce karşılaşmadım. Biraz erken geldiğimiz için makyaj yaptırmak için sabırsızlanıyoruz. Burada olmaktan büyük keyif alıyoruz.” dedi. (AA)


Komşular rahatsız olacak derken, opera yarışmasında birinci oldu; Güneş Uluçay Türkiye’de opera sanatçısı olmayı anlattı


Günün öne çıkan haberleri

TIKLAYIN – Demirtaş: Demokratik çözüm ve barış için çaba sarf eden Öcalan’a güven ve desteğim tam

TIKLAYIN – Erdoğan’dan “yeni süreç” mesajı: Kürt kardeşlerimizle ilgili bir konu değil, tek amaç terör örgütünü tasfiye etmek

TIKLAYIN | Prof. Dr. Naci Görür, deprem için 2 kenti işaret etti: 250 yıllık süre doldu; 10 büyüklüğünde hissedilir, taş üstünde taş kalmaz

TIKLAYIN | Serenay Sarıkaya, Ayşe Barım, ID İletişim, soruşturma, iddialar ve tepkiler: Dizi sektöründe neler oluyor?

TIKLAYIN | İstanbul’a bir ilçe daha geliyor

TIKLAYIN | İyi Parti lideri Dervişoğlu: 2 dil, 2 bayrak, 2 devlet istenirse kılıç hakkımız neyse onun icaplarını yerine getiririz

TIKLAYIN | DEM Parti heyetinden Selahattin Demirtaş’a ziyaret

Related Posts

ÖSYM Başkanı tarihi açıkladı: Türkiye’de ilk kez bu sınav uygulanacak

ÖSYM Başkanı engelli adayalar için Türkiye’de ilk kez uluslararası düzeyde 4 beceri temelli İngilizce dil sınavının uygulanacağını açıkladı.

Jandarma Kuruluş Tarihi: Jandarma 186 yaşında! İşte Jandarma Günü mesajları 2025

Jandarma 186 yaşında! Jandarma Teşkilatının 186’ncı kuruluş yıl dönümünü bugün kutlanıyor. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Jandarma Teşkilatının 186. kuruluş yıl dönümünü kutladı. İzmir İl Jandarma Komutanlığı’nın Sualtı Arama Kurtarma (SAK) timleri, jandarma teşkilatının 186. kuruluş yıl dönümünü su altında açtıkları pankartla kutladı. Dalgıç jandarmalar, Karaburun açıklarında 2016 yılında yapay resif olması amacıyla batırılan 9 Eylül vapuruna dalış gerçekleştirdi. Yaklaşık 30 metre derinlikte bulunan vapurun burun kısmında, “Kanun Ordusu Jandarma 186 Yaşında” yazılı pankart açıldı. Ekipler, su altında Türk bayrağı ve Atatürk portresi de açarak saygı duruşunda bulundu. İşte Jandarma Kuruluş Tarihi ve Jandarma Günü mesajları 2025

14 Haziran Dünya ne günü? Gönüllü Kan Bağışçıları Günü nedir, nasıl ortaya çıktı?

Her yıl 14 Haziran, dünya genelinde hayat kurtaran bir iyilik hareketine adanmış özel bir gün olarak kutlanıyor: Dünya Gönüllü Kan Bağışçıları Günü. Kan bağışının hayati değerini vurgulayan bu gün, gönüllü bağışçıların fedakârlığını onurlandırırken, güvenli kan ihtiyacına dikkat çekiyor. Peki,14 Haziran Gönüllü Kan Bağışçıları Günü nedir, nasıl ortaya çıktı?

Yunanistan’ın en sevilen sanatçılarından Konstantinos Argiros, 9 Temmuz’da İstanbul’da sahne alacak

Yunanistan’ın en sevilen sanatçılarından Konstantinos Argiros, 9 Temmuz’da İstanbul’da sahne alacak

DGS 2025 ne zaman? ÖSYM sınav takvimini açıkladı! Dikey Geçiş Sınavı DGS sınav günü ve tarihi

DGS 2025 ne zaman? İki yıllık ön lisans bölümlerinden 4 yıllık lisans bölümlerine geçiş yapmak isteyen öğrenciler merak içerisinde başta belirtilen sorunun cevabını araştırıyor. Hemen belirtelim ki ÖSYM tarafından sınav takviminin açıklanmasının ardından merak edilip araştırılan “DGS 2025 ne zaman?” sorusu da cevabını bulmuş oldu. Peki, DGS sınav başvuruları ne zaman? 2025 DGS ne zaman? İşte merak edilip araştırılan sorunun cevabı…

Bugün Resmi Gazete kararları 12 Haziran 2025 | Resmi Gazete atamaları ve kararları neler? Yapı Denetimi Yönetmeliği Resmi Gazete’de yayınlandı!

12 Haziran Resmi Gazete kararları belli oldu. Cumhurbaşkanlığı Kararnameleri, atama kararları ve yeni yönetmeliklerin de yer aldığı 32924 sayılı Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında, Yapı Denetimi Uygulama Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik yer aldı. Ayrıca, Anayasa Mahkemesi kararları ve Danıştay Vergi Dava Daireleri Kurulu Kararı da Resmi Gazete’de yayımlandı. Öte yandan Beykoz Üniversitesi, Türk Hava Kurumu Üniversitesi öğretim üyesi alımı ilanı Resmi Gazete’de yer aldı. Peki, bugünkü Resmi Gazete kararları neler? İşte, 12 Haziran 2025 Resmi Gazete kararları ve ayrıntılı bilgiler…