Engellilere yapılan satışlarda yerlilik oranı yüzde 40’a yükseltildi

Engelli Araç Alımlarında Yerlilik Oranı Yükseltildi

Ankara (İGFA) – Engelli araçlara uygulanan ÖTV istisnası kapsamında, engelli vatandaşlara yapılan satışlarda yerlilik oranı yüzde 40’a yükseltildi. Bu değişiklikle birlikte alınan araçları elde tutma süresi de 5 yıldan 10 yıla çıkarıldı.

Yerli katkı oranının belirlenmesinde, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yayımlanan güncel motorlu araçlar yerli katkı oranı beyanları referans alınacaktır.

Bugün Resmi Gazete’de yayımlanan Özel Tüketim Vergisi (II) Sayılı Liste Uygulama Genel Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ ile ilgili detaylar, Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından da paylaşılmıştır.

Detaylı bilgilere ulaşmak için BURAYA tıklayabilirsiniz.

Related Posts

İsrail’in İran’a saldırıları altın ve petrol fiyatlarını nasıl etkileyebilir?

İsrail’in İran’a saldırıları altın ve petrol fiyatlarını nasıl etkileyebilir?

TÜİK: Tavuk eti üretimi arttı, yumurta ve süt üretimi azaldı

TÜİK: Tavuk eti üretimi arttı, yumurta ve süt üretimi azaldı

Tavuk eti üretimi nisanda yıllık bazda arttı

Türkiye genelinde tavuk eti üretimi, nisanda geçen yılın aynı ayına göre yüzde 23,5 artarak 237 bin 567 tona yükselirken, tavuk yumurtası üretimi yüzde 9,1 azalışla 1 milyar 551 milyon 765 bine geriledi.

Akaryakıta zam geldi! Benzin 50 TL’yi aştı

13 Haziran 2025 Cuma günü benzine gelen zamdan sonra bazı şehirlerde litresi 50 lirayı aştı. Motorine ise Cumartesi günü zam gelmesi bekleniyor. Peki 13 Haziran 2025 Cuma günü güncel akaryakıt fiyatları kaç TL? İşte şehir şehir akaryakıt fiyatları …

Şimşek de bu yıldan umudunu kesti

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, katıldığı televizyon programında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Şimşek, “Reel sektörün 2026’dan itibaren finansmana erişiminde de büyük rahatlama olacak.”

Açlık sınırı 23 bin 615, yoksulluk sınırı 81 bin 686 liraya ulaştı

BİSAM’ın Mayıs 2025 raporuna göre, dört kişilik bir ailenin açlık sınırı aylık 23 bin 615 liraya çıktı. Yoksulluk sınırı ise 81 bin 686 liraya ulaştı. Tek başına yaşayan bir kişi için yoksulluk sınırı 38 bin liraya yaklaştı. En yüksek maliyet kalemleri meyve-sebze, süt ürünleri ve et oldu.