Bakanlık düğmeye bastı: Kripto varlıklara sıkı denetim yolda!

Hazine ve Maliye Bakanlığı, kripto varlıklar aracılığıyla gerçekleştirilen suç geliri aklama işlemlerini önlemeyi amaçlayan yeni düzenlemeler üzerinde çalışmalarını sürdürüyor. Özellikle yasadışı bahis ve dolandırıcılıktan elde edilen gelirlerin finansal sistemde dolaşımını engellemek adına kripto varlık işlemlerine daha sıkı denetimler getirilecek.

KRİPTO TRANSFERLERİ İÇİN YENİ KURALLAR

Bakanlık kaynaklarına göre, suç gelirlerinin aklanmasının önüne geçilmesi amacıyla yürütülen çalışmalar hız kesmeden devam ediyor. Bu doğrultuda, Kripto Varlık Hizmet Sağlayıcıları (KVHS) aracılığıyla gerçekleştirilen işlemler daha yakından takip edilecek. Transfer işlemlerinde en az 20 karakterlik açıklama talep edilmesi zorunlu hale getirilecek.

ÇEKİM İŞLEMLERİ İÇİN ZAMAN SIKIŞTIRMASI

Yeni düzenlemelerle beraber kripto varlıkların hızla sistem dışına çıkarılmasının önüne geçilecek. Seyahat kuralı kapsamında yapılmayan çekim işlemleri için belirli bir zaman sınırı uygulanacak. Kripto çekim işlemleri, alım, takas veya yatırım işlemlerini takiben en erken 48 saat sonra gerçekleştirilebilecek. Aynı hesaptan ilk kez yapılan çekim işlemleri için bu süre en az 72 saat olacak.

STABİL KRİPTO PARALAR İÇİN LİMİTASYON DÖNEMİ

Stabil kripto paraların transferlerine yönelik yeni sınırlamalar gündemde. Yasa dışı gelir akışlarını izlenebilir hale getirmek adına günlük 3000 ve aylık 50 bin dolarlık transfer limiti belirlenecek. Seyahat kuralına tam anlamıyla uyan platformlar, bu limitleri iki katına kadar artırabilecek.

MEŞRU FAALİYETLER DESTEKLENECEK

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kripto varlık işlemlerinin denetleneceğini ancak meşru kullanımların korunacağını vurguladı. Şimşek, likidite sağlayıcıları, piyasa yapıcıları veya piyasalar arası arbitraj yapan ve işlem fonlarını belgeleyen kullanıcıların kripto varlık transferlerinin belirli kurallar dahilinde gerçekleştirilebileceğini belirtti. Yeni düzenlemelere uymayan platformlar için çeşitli hukuki ve mali yaptırımların gündeme gelebileceğine dikkat çeken Bakan Şimşek, tüm platformların sorumluluklarını tam anlamıyla yerine getirmesi gerektiğini vurguladı.

Related Posts

Söke’de otellere sıkı denetimi

Aydın’ın Söke ilçesinde, İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri tarafından ilçede faaliyet gösteren otellerde hijyen ve gıda güvenliği denetimleri gerçekleştirildi. Yaz sezonunun yoğunlaşmasıyla birlikte denetimlerini sıklaştıran Söke İlçe Tarım ve …

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Mayıs ayı itibarıyla yıllık enflasyon son 3.5 yılın en düşük düzeyine indi

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, Mayıs itibarıyla yıllık enflasyonun son 3.5 yılın en düşük seviyesine indiğini belirterek, programlı ve kararlı adımlarla yıl sonunda enflasyonun yüzde 20’lere gerilemesini beklediklerini söyledi.

Borsa güne güçlü başladı: İşte en çok kazandıran ve kaybettiren sektör

Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi, haftanın son işlem gününe yüzde 0,10 artışla 9.310,07 puandan giriş yaptı. Sektör endeksleri arasında en çok kazandıran yüzde 1,04 ile turizm, en fazla kaybettirenler ise yüzde 0,29 ile ulaştırma ve madencilik endeksleri oldu.

AB, ABD ile anlaşmaya da anlaşmamaya da hazır!

AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, AB’nin ABD ile ticarette anlaşmaya da anlaşamamaları haline de hazır olduklarını belirterek AB’nin çıkarları doğrultusunda olursa anlaşabileceklerini açıkladı.

WhatsApp’a gelecek reklam özelliğinin ayrıntıları belli oldu

Dünyada en çok kullanılan iletişim uygulamalarından WhatsApp’a reklam gösterimi ve abonelik temelli yeni özeller gelecek.

Akaryakıta en büyük zam geldi: Tarihe geçti

İsrail’in, İran’a yönelik saldırıları sonrası başlayan gerilimin ardından brent petrol fiyatlarının 78 dolar seviyelerine tırmanmasıyla benzin ve motorine zam geldi. AKARYAKITA EN BÜYÜK ZAM GELDİ Petrol fiyatlarında yaşanan artışla birlikte bu gece …